Wie ben ik?

Mijn naam is Helma Laanen

Geboren in 1958, getrouwd en 2 dochters. In Ik ben altijd al creatief bezig geweest. Breien, haken, borduren, brooddeeg, keramiek, zilverklei, glas-in-lood, sumi-e, schilderen. Ik heb altijd graag getekend, maar na een cursus mandala tekenen o.l.v. Zuster Jacinta Ververs viel alles op zijn plaats en kan ik mij hierin heerlijk uitleven als ik geïnspireerd raak door iets. Mijn inspiratie haal ik uit dingen die ik zie of hoor, maar meestal ontstaat een werk uit het niets, spontaan, intuïtief.

In maart 2012 Reiki I bij JoockeScholte gedaan en in april 2016 de opleiding tot mandala docente met succes afgerond. Inmiddels ook (augustus 2020) de opleiding Wat laat de mandala zien afgerond" Zie docentenpagina (halverwege de pagina)

Vanaf september 2016 ben ik gestart met het geven van mandala cursussen o.a. via Spirit in Roosendaal, en sinds 1 januari 2019 ook via School voor de kunsten in Roosendaal.

Graag wil ik zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het mandala tekenen. Een mandala tekening is een persoonlijke blauwdruk. Door het tekenen van een mandala kun je innerlijke processen op gang brengen, waardoor een mandala een helende werking kan hebben. Het is mogelijk om je op deze manier los te maken van oude patronen en denkbeelden. Het kan tevens een creatieve ontwikkeling voor jezelf betekenen. Een mandala tekenen brengt je bewust of onbewust in balans.

i