Mandala's ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis


Door naar beneden te scrollen zie je mandala's die ik tot nu toe voor een speciale gebeurtenis heb gemaakt.
Onder elke mandala staat de uitleg.
Mocht je interesse hebben in een mandala op maat neem dan gerust contact hierover op.
A3 of 30 x 30 cm:  € 75,00 
A4 € 45,00 
Prijzen zijn exclusief eventuele verzendkosten.
Mandala wordt niet ingelijst geleverd.

42528c29-574d-436d-bcf2-a1f3e2309cd8jpg

6 juli 2016 - Formaat A4 - Gemaakt voor pensionering van een vriendin.
Haiku: “een nieuwe fase-tijd voor andere dingen-meer vrijheid voor jou”

De mandala is in de vorm van een dromenvanger en gaat alle nare dromen te lijf. De kleur rood, de kleur van haar energie, levenskracht, ambitie, strijdlust, openheid en passie. In de rand zijn 2 data verwerkt, wanneer ze begonnen en wanneer ze gestopt is met werken. In het centrum, het NU, Yin Yang, balans, rust. Links (verleden) de draden die laten zien dat ze toen vast zat aan allerlei verplichtingen. Rechts (toekomst): Alle tijd voor haar passies: Letters: Genieten van alle mooie en spannende thrillers. Glazen Champagne: Genieten samen met haar man van alle mooie dingen. Tennisracket: Genieten van haar tennisclubje. Muzieknoten: Genieten van de carnavalsband. Bloemen: Genieten jullie mooie tuin. Vlinders: Genieten van de vrijheid, erop uit kunnen trekken met de caravan wanneer ze maar zin heeft. Alle stippen zijn de zaadjes voor alle mooie dingen die nog komen gaan.
6c9620d5-b9a2-41bf-875a-0bc20f0918d3jpg

4 juli 2016 - Formaat A4- Gemaakt voor zuster Jacinta
Haiku: “Los laten vraagt tijd - De mandala gaat verder - Een nieuwe fase”

De mandala is gemaakt in de vorm van een dromenvanger die alle nare dromen weert. Gekozen voor de kleur blauw, de kleur van communicatie, heling, zuivering, intelligentie, leraar, en intuïtie. Links: Verdriet om de ogen die niet zo goed meer zien en stukjes beeld weglaten. Midden een gouden hart: Haar gouden hart met een traan, een waterdruppel. Water is zuiverend. Rechts: Door dit groot gouden hart zijn er zaadjes geplant, die zijn gaan groeien en bloeien waardoor een van haar passies, de mandala onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk mensen, niet stopt maar verder gaat. Rood de kleur van haar van energie, levenskracht, Strijdlust, openheid en passie. Haar mandala cursussen zijn in goede handen overgegaan (de mijne), uw intuïtie was goed.

7e41285e-e248-4c7f-be8d-85660b6c9b57jpg

1 juni 2015 - Formaat A4 -Gemaakt ter gelegenheid als cadeau voor het behalen van een HAVO diploma

Uitgangspunten: Lievelingskleur blauw, Manga tekeningen en strips,  filmpjes en muziek monteren, hobby’s tekenen, keyboard spelen, dansen, favoriet land Japan, Japanse (film)muziek.

De mandala is gemaakt in haar lievelingskleur blauw. De kleur blauw bevordert de communicatie en zelfexpressie en stimuleert het gevoel voor kunst en muziek. Blauw is de kleur van de intuïtie, waarheid en stabiliteit. Het hoofd is van een “Manga meisje”. Manga figuren spelen een grote rol in haar leven. De haren van het “Manga meisje” dansen alle kanten op en staan voor haar hobby dansen, maar ook voor haar creativiteit en fantasie. De bloemetjes geven aan dat ze in de bloei van haar leven is en dat haar creativiteit volop groeit en bloeit. De muzieknoten staan voor alle muziek die ze mooi vindt. Het keyboard waaruit ze de mooiste liedjes kan toveren staat links onder. De rode stip staat voor het land Japan waardoor ze erg gefascineerd is. De betekenis van de karakters onder de rode stip: Japan.

fe28c466-8123-4019-bd7f-175e26f87f75jpg

Maart 2015 - formaat 30 x 30 cm - Gemaakt ter gelegenheid van een 40e verjaardag

Uitgangspunten: Geboortedatum 22 mei 1975, getrouwd, kinderen: 1 jongen en 2 meisjes, lievelingskleur blauw, lievelingsbloem viooltje, passie dansen, salsa dansen, werkzaam speciaal onderwijs, perfectionistisch, attent en zorgzaam.

Het grote blauwe hart staat voor het feit dat zij heel attent en zorgzaam is. Blauw is ook de kleur van de creativiteit, communicatie, innerlijk horen en bevorderd het gevoel voor muziek. Het rode hart voor haar man, het blauwe hartje voor haar zoontje en de 2 roze hartjes voor haar dochtertjes. Links  haar lievelingsbloemen het viooltje. Eentje nog in knop, belofte voor een nieuw begin, hoop. Tussen de viooltjes en het hart waterdruppels. Deze geven het verdriet aan, moeilijke tijden. Ze staan ook voor reinigingsproces, nederigheid. De druppels zorgen ook weer voor de groei van de viooltjes. Viooltjes zijn ook een natuur kruid met een genezende werking. De danseres in het midden geeft haar passie weer voor het dansen. Hiermee kan alles weer een beetje gerelativeerd kan worden, de balans (yin Yang) weer wat hervonden worden zodat alles er weer wat zonniger uit ziet. Na regen komt zonneschijn. Rechts de oogjes die alles zien, ze staan voor ontwikkeling en perfectionisme. De spiralen en de rondjes in de rondjes staan voor ontwikkeling en groei en de luchtbellen voor fantasie , allemaal nodig voor haar werk en natuurlijk haar gezin. Haar veilige wereld, de cirkel is open aan de boven kant om het licht, de zon binnen te laten. Alle stipjes zijn zaadjes die alles laten bloeien en groeien.

16 december 2014 - formaat A4 - Gemaakt ter gelegenheid 40 jarig jubileum

Uitgangspunten: Kleuren/logo Markland College, personeel, geld, kantoorwerk, computers

De mandala is gemaakt in de kleuren van het logo van het Markland College.De rechtse paarse baan:

De paarse gezichtjes staan voor personeel met daartussen het geld/salaris.  De groene banen: Gevuld met 101001 wat staat voor computertaal. De linkse paarse baan: Ordners. Alles netjes op een rij en allemaal het zelfde, want de betreffende persoon is netjes en secuur.De gezichtjes daar zijn haar collega’s met aan het einde een spiraal wat staat voor innerlijke groei. De hartjes staan voor het feit dat ze haar werk al die jaren al met hart en ziel doet. Ballonnen/confetti voor een feestelijk jubileum.